Kapcsolódj ki alkotással

Lelke van - élményműhely

Lelke van - élményműhely

A fagyos angyal, avagy az almás forróital

2015. december 01. - szegedhangaági

Téli időkben a gyerekkel rendelkező családok kedvenc itala a karácsonyi vásárunkban a fagyos angyal.

Főiskolásként találkoztam vele először a kis faházak között, az akkor még egyetemi könyvtár épület előtt, és egyből bevezettem a téli szokások közé a kotyolgatását, majd a készítését. Amikor a gyerekek megszülettek, akkor meg külön programmá vált mindkettő, hiszen szívet-lelket átmelengető, igazi téli finomság kicsinek, nagyoknak és gyakorlatilag 10 perc alatt kész. 

Az alapja egy almalé, én a legjobban a Lápastói almalevet szeretem hozzá. Ebbe teszek bele átmosott mazsolát, szegfűszeget, pici citromhéjat, ánizscsillagot (a fahéjat csak azért nem, mert van rá allergiás a családban, de természetesen akinél nincs ilyen probléma, nyugodtan használja). Elkezdem melegíteni - nem forralom! - kb. 10 percig. Ha nem váltak vissza a mazsolák kis szőlőszemekké, akkor még lefedem, és pihentetem. 

Kiváló havazást nézve, plédbe burkolózva kortyolgatni, de egy nagy téli séta alatt is jó szolgálatot tesz termoszba töltve, mi már kipróbáltuk így is.

Ha felnőttesre szeretné valaki váltani, akkor a grog alapjának számító rum is belekerülhet :)

Fotó a kedvenc bögrevédőm készítőjétől, Pepecs Ancsától! <3 

pepecsbogre.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madeoflove.blog.hu/api/trackback/id/tr508129432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása