Kapcsolódj ki alkotással

Lelke van - élményműhely

Lelke van - élményműhely

Hey, Mr. Postman

2015. november 19. - szegedhangaági

Melyik a megbízhatóbb, meg olcsóbb, és egyébként is. Megnézem a listát, hogy melyik nap kell postára mennem, felírom, egyeztetem, hogy kinek és mit adok fel.

Ha ez egy sima levél, akkor az mindig Magyar Posta, ha csak nem akarsz 1500 Ft-ot kifizetni a GLS-nél - bár a MP rizikós. De ez van.

Viszont ha csomagot adok fel, érdemes a Magyar Postának az e-mailes/sms-es értesítését is kérni, a feladás ára másnapi kézbesítéssel 30 kilóig 2000 Ft körül van, ami nem egy örök ára, de ha valaki nem bízik az állami cégben, akkor nosza, GLS futárral is küldheti a csomagot a távol élő rokonoknak, az picit macerásabb, drágább, de sokkal biztosabb.

Ha GLS futárt szeretnél, akkor a honlapjukon nézd meg, melyik a legközelebb eső GLS felvevőpont, telefonálj oda, hogy meddig kell leadnod a csomagot. Fontos, hogy mindig megérkezik a következő munkanapra, ha esik, ha fúj. Ételt nem szabad itt sem feladni, de volt már, hogy belecsempésztem egy diós bejglit a küldeménybe a nagyinak, úgysem szagolják ki, csak kicsit megfagyott a raktárukban, de az meg nem ártott a sütinek. A GLS első sorban a csomag MÉRETÉT veszi figyelembe, érdemes efelől is tájékozódni. 

A GLS felvevőpont nem posta, sőt, én egy számítástechnikai kisüzletben szoktam ezt a szolgáltatást igénybe venni, mert az van hozzám a legközelebb. Ha az eladó csomaggal lát meg a kezedben, már tudni fogja, miért jöttél, nem kell parázni! :)

Fotó a Pinterestről!

christmas_mood_and_lights.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madeoflove.blog.hu/api/trackback/id/tr868041794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása